Studente (23) oog in oog met haar verkrachter, die zes jaar cel riskeert: “Hij mag hier niet mee wegkomen, want ik kreeg levenslang”

Ahmed K. riskeert zes jaar cel voor verkrachting van een Nederlandse studente. © AFr/gf
Redactie KW

Ze bood hem een slaapplaats na een ruzie met zijn lief, maar dat zou een Nederlandse studente zwaar bekopen. Naar eigen zeggen werd ze brutaal verkracht door Ahmed K., die nu zes jaar cel riskeert. “Ik was lief voor haar”, beweerde hij zelf.

Gesteund door haar partner, familie en vrienden nam de 23-jarige C. maandagochtend vooraan plaats in de Brugse strafrechtbank. Ze kwam er oog in oog te staan met Ahmed K. (33), haar voormalige buurman in een appartementsgebouw in de Kuipersstraat in Brugge. De Egyptische vluchteling, die aan de andere kant van de rechtszaal geboeid werd binnengebracht, wordt ervan verdacht de jonge vrouw brutaal te hebben verkracht, terwijl ze hem een helpende hand bood.

Niet op sofa slapen

In de nacht van 6 op 7 november vorig jaar had Ahmed K. weer eens een hoogoplopende ruzie met zijn vriendin. Om de situatie te ontmijnen, bood het slachtoffer hem aan om even op haar kot te blijven, terwijl ze zelf naar de les ging. Op dat moment was er al een lichte vorm van vriendschap tussen de twee. De volgende nacht was er weer ruzie en bood de studente biotechnologie K. aan om op haar sofa te slapen. Maar omdat die te klein was voor de struise K., liet ze toe dat hij bij haar in bed kroop. Ze valt ten slotte op vrouwen, en K. wist dat.

“Hij beet tot bloedens toe in de lippen van het slachtoffer en zelfs haar neuspiercing scheurde los”

Toch begon K. volgens het slachtoffer meteen avances te maken en ging hij over op verkrachting. “Ze probeerde hem tevergeefs weg te duwen en riep dat hij moest stoppen omdat het pijn deed”, pleitte meester Nick Lucas. Procureur Fien Maddens schuwde de gruwelijke details niet. “Hij beet tot bloedens toe in de lippen van het slachtoffer en zelfs haar neuspiercing scheurde los. Hij begon haar te wurgen en beet in haar tepels, terwijl hij riep: Now you are mine. You need this.

“Ik was lief voor haar”

Pas toen het slachtoffer begon te hyperventileren, hield K. ermee op. De man kon enkele dagen later worden ingerekend. Hij had toen een springmes en wat drugs op zak. In zijn verhoor ontkende K. de seksuele betrekkingen niet. “Maar alles gebeurde met wederzijdse toestemming”, stelde hij. Dat herhaalde hij ook op zijn proces. “Het was zij die avances maakte. Ik was echt lief voor haar en ze had ook helemaal geen verwondingen toen ik haar verliet.”

De procureur vroeg zes jaar cel voor K. en verwees naar getuigenissen van zijn ex-partners. Die omschreven hem als een seksverslaafde narcist en manipulator. “Hij feest erop los, maar vrouwen mogen volgens hem niets. Bovendien werd hij al veroordeeld voor partnergeweld. Hij vormt een gevaar voor vrouwen en de maatschappij.”

Manipulator

Schijnbaar onbevreesd nam ook slachtoffer C. het woord. “Hij heeft me niet enkel mijn toekomst met mijn vriendin op dat appartement afgenomen”, getuigde ze. “Hij nam mij ook mijn eer af. Hij liet mij geloven dat er vriendschap was door bijvoorbeeld te helpen met mijn boodschappen. Maar het was een manipulatief spelletje. Toen ik in het dossier las hoe hij zijn ex behandelde, werd mijn angst nog groter. Dat hij hier alles ontkent is verontrustend. Hij mag hier niet mee wegkomen, want ik kreeg levenslang.”

De verdediging ging voluit voor de vrijspraak. “Die verwondingen? Het ging er hard aan toe in bed”, pleitte advocaat Mathieu Langerock. “Maar alles gebeurde met haar toelating.”

De rechtbank doet uitspraak op 24 juni. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier