Met een procedure voor de arbeidsrechtbank willen enkele schuldeisers van oud-minister Luc Martens en zijn echtgenote Chantal Van Audenhove verhinderen dat die laatste zich kan verschuilen achter het systeem van collectieve schuldenregeling. Al krijgt Van Audenhove zeker nog enkele maanden respijt: de rechtbank stelde de zaak uit tot juni.
Luc Martens, voormalig Vlaams minister en ereburgemeester van Roeselare, en zijn echtgenote Chantal Van Audenhove zitten al enkele maanden in zwaar financieel weer. De ondernemingsrechtbanken van Kortrijk en Ieper veroordeelden het koppel de voorbije maanden talloze keren voor de gebrekkige terugbetaling van een waslijst aan leningen. Geld dat ze leenden aan bevriende ondernemers, maar nooit terugbetaalden. Volgens Luc Martens is dat te wijten aan een slechte investering in bitcoins, bovenop een familiaal dispuut. Tegen Martens loopt ondertussen ook een gerechtelijk onderzoek.
In de hele storm besloot zijn echtgenote, voormalig vice-rector van de KU Leuven Chantal Van Audenhove, om collectieve schuldenregeling aan te vragen. Met dat systeem is ze beschermd tegen haar schuldeisers, wordt haar inkomen beheerd door een schuldbemiddelaar en krijgt ze maandelijks leefgeld. Enkele schuldeisers zijn daar niet mee akkoord en maakten de zaak aanhangig bij de arbeidsrechtbank in Kortrijk.
Schichtig en bijzonder discreet nam Chantal Van Audenhove daar donderdag plaats in de zittingszaal. Uit de korte debatten bleek dat niet alleen één koppel schuldeisers de collectieve schuldenregeling wil stopzetten, maar dat nog een hele rij anderen dat ook wensen. Onder hen: Belfius Bank, de huisbank van Martens en Van Audenhove. Omdat de raadslieden van al die partijen hun standpunten eerst nog eens op papier willen zetten, werd de zaak uitgesteld naar juni. Zeker tot die tijd mag Van Audenhove zich beschermd weten tegen de schuldeisers en krijgt ze maandelijks haar leefgeld.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier