“Schromelijk geprofiteerd van goedheid buurman”: 34-jarige voor rechter wegens afpersing

© Pixabay
Jonathan Folens
Jonathan Folens Medewerker KW

Hij houdt vol dat het geen afpersing was, al moest zelfs zijn advocaat toegeven dat het soms op de grens was. De 34-jarige B.K. troggelde zijn buurman 6.484 euro af en riskeert zeven maanden cel.

B.K. woont tegenwoordig in Sint-Joost-ten-Node in Brussel maar verbleef ten tijde van de feiten in Kortrijk. In die periode vroeg en kreeg de man regelmatig geld van zijn buurman. “Het slachtoffer betaalde eerst vrijwillig maar vond het op de duur te veel”, zei de procureur. “De beklaagde heeft schromelijk geprofiteerd van zijn goedheid. Toen het slachtoffer doorhad dat hij zijn geld nooit zou terugzien en wou stoppen met betalen, werd de beklaagde agressief.”

Brandstichting

K. begon zijn buurman te bedreigen en stampte op een bepaald moment zijn voordeur in omdat hij geen geld voor hem wou afhalen. “Mijn cliënt was drugsverslaafd en had altijd de drang naar drugs en geld”, pleitte de advocaat van K. “Mijn cliënt houdt vol dat het geen afpersing was maar ik moet toegeven dat het soms op de grens was.”

B.K. hoopte op een straf met uitstel en op mildheid voor de gevorderde verbeurdverklaring van 6.484 euro. “Want dat geld is er al lang niet meer.”

Eind vorig jaar werd B.K. nog veroordeeld voor onder meer brandstichting in het appartementsgebouw in Kortrijk. Vonnis op 10 juni.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier