Ruzie met partner nekt Oostendse spiegeldief: 220 uur werkstraf

© Getty Images/iStock
Redactie KW

Een 35-jarige Oostendenaar stal tientallen zijspiegels van geparkeerde wagens. Tot een ruzie met zijn partner hem de das omdeed.

Oleh K. kon gelinkt worden aan liefst 22 diefstallen sinds begin dit jaar in Oostende. Daarbij had hij het vooral gemunt op zijspiegels van geparkeerde wagens. Maar ook bewegingsdetectoren, een bolcamera en zes fietsen behoorden tot zijn buit. Hij pleegde ook een elftal inbraken in voertuigen. Daarbij ging hij aan de haal met zonnebrillen, jassen, werkmateriaal, radio’s, een dashcam en een koelbox.

Zware ruzie

Eind april kwam evenwel een einde aan de strooptocht van K. Na een zware ruzie zinde zijn partner op wraak en stapte ze naar de politie. Tijdens de daaropvolgende huiszoeking werd een deel van de omvangrijke buit aangetroffen in de woning van K. in Oostende. Onderzoek linkte K. ook nog aan vijf diefstalpogingen en een diefstal met geweld in een supermarkt.

K. stelde dat hij kampte met een drugsprobleem. In de gevangenis zou hij afgekickt zijn. Na zijn vrijlating wil de man naar eigen zeggen in de bouw aan de slag om zijn slachtoffers te kunnen vergoeden. De rechtbank gaf hem uiteindelijk 220 uur werkstraf en hield daarbij onder meer rekening met zijn blanco strafblad. Als hij zijn werkstraf niet correct uitvoert, hangt K. alsnog twee jaar cel boven het hoofd.

Twee burgerlijke partijen kregen in totaal 4.400 euro schadevergoeding toegekend. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier