Poolse vrouw die voor duizenden euro’s aan parfum steelt krijgt jaar celstraf met uitstel

© Unsplash
Celina Cazzetta
Celina Cazzetta Medewerker KW

Een 35-jarige Poolse vrouw uit Anzegem werd vrijdagochtend veroordeeld voor de correctionele rechtbank in Brugge tot een jaar celstraf met uitstel. De dievegge ging in vier filialen van Inno aan de haal met parfums. De buit liep in de duizenden euro’s.

De beklaagde E.P. werd op 26 oktober vorig jaar betrapt bij het Brugse filiaal van keten Inno. De Poolse vrouw had 1.200 euro aan parfum en kledij in een dieventas gestopt, maar alles werd geregistreerd door camera’s. De politie trof in haar wagen nog eens 900 euro aan gestolen parfumflesjes en ook op haar gsm werden foto’s van parfums teruggevonden. Volgens het parket werden de gevonden flessen in de Oostendse Inno gestolen, maar volgens E.P. waren die ook afkomstig uit de Brugse winkel.

Eerdere gelijkaardige feiten

De dertiger kon na onderzoek gelinkt worden aan gelijkaardige feiten in de Inno-filialen in Hasselt en Leuven. In Hasselt maakte E.P. op 23 oktober liefst 3.000 euro aan parfumflesjes buit. In Leuven ging het om vier flesjes. Daarna verkocht de dievegge de flesjes telkens aan fikse kortingen door, naar eigen zeggen om haar schulden af te betalen.

Het Openbaar Ministerie vorderde begin maart een jaar celstraf met uitstel en ook de Brugse strafrechter kon zich daar vrijdagochtend in vinden.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier