Papa van fiets geslagen voor ogen van zijn kinderen: halfbroers riskeren werkstraf voor verkeersagressie in Oostende

De feiten speelden zich af langs de Visserskaai. © Google Street View
Redactie KW

Twee twintigers uit Holsbeek kijken aan tegen een fikse werkstraf voor feiten van verkeersagressie. In een fietsstraat in Oostende sloegen ze een man neer voor de ogen van zijn beide kinderen.

Op 6 augustus 2022 fietste het slachtoffer samen met zijn vrouw en twee kinderen – drie en zes jaar oud – langs de Visserskaai in Oostende. In een fietsstraat kwamen S.A. (21) en B.D. (22) met hun wagen achter hen rijden. Omdat het voor de halfbroers niet snel genoeg ging, maakten ze het nodige misbaar.

Verderop haalden ze de fietsers in en stelden zich vervolgens verdoken op aan een bushokje. Toen het gezin passeerde gingen de jongelui de vader te lijf. A. sloeg de man van zijn fiets en D. zou hem vervolgens ook nog een stamp hebben gegeven. “En dit voor de ogen van de kinderen”, stelde procureur Emilie Lingier.

Nultolerantie

De procureur vroeg voor de beide jongelui een fikse werkstraf en 400 euro boete. “We hanteren een nultolerantie voor verkeersagressie”, stelde ze. Daarnaast merkte ze op dat D. eerder al veroordeeld werd voor weerspannigheid.

De advocaat van S.A. stelde een opschorting voor. “Hij was gefrustreerd omdat de fietsers niet aan de kant gingen”, pleitte meester Bart Bleyaert. B.D. vroeg de vrijspraak. “Mijn cliënt probeerde te schoppen, maar raakte het slachtoffer niet”, stelde zijn advocate. De Brugse rechtbank doet uitspraak op 20 februari. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier