Papa in spe slaat verpleegkundige hersenschudding op Torhoutse materniteit: “Dit tart elke verbeelding”

© a-Johan Sabbe
Redactie KW

Toen hij te horen kreeg dat zijn zwangere vrouw door complicaties in het Torhoutse ziekenhuis ging moeten blijven, sloegen bij Kortemarkenaar M.D. (26) de stoppen door. Een verpleger hield daar een hersenschudding aan over.

Op 20 februari trok M.D. met zijn zwangere vrouw naar de campus van AZ Delta in Torhout. Door problemen met de zwangerschap beslisten de artsen dat de vrouw op de materniteit moest blijven. Dat zinde M.D. duidelijk niet. Hij maande zijn vrouw aan om mee naar huis te gaan en bedreigde verplegers die probeerden op hem in te praten.

D. kalmeerde maar niet en de situatie liep helemaal uit de hand toen hij zijn vrouw manu militari meenam naar de uitgang. Hij duwde daarbij een spoedverpleegkundige, die ter hulp kwam gesneld, tegen de muur. D. drukte ook met een arm tegen zijn keel en wrong zijn pols om. Het slachtoffer hield aan de feiten een hersenschudding aan over.

Compleet van slag

Tijdens het proces stelde de advocaat van het slachtoffer dat ook een tweede verpleegkundige in de klappen deelde toen hij meehielp om D. uit het ziekenhuis te zetten. “Zij hebben allebei een jarenlange staat van dienst maar waren door die feiten compleet van slag”, pleitte hij. “Zij krijgen psychologische begeleiding. Dit tart elke verbeelding.”

Op het proces bleek evenwel dat M.D. niet vervolgd wordt voor geweld tegen de tweede verpleger. De twintiger ontkent ook ten stelligste dat hij de andere verpleger aanraakte. De rechter stelde de zaak hierop uit naar 22 januari. In tussentijd zal de andere verpleger verhoord worden, want dat was nog niet gebeurd. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier