Oostendse drugskoerier, die zijn wagen verkeerd parkeerde, riskeert dertig maanden cel

© iStock
Redactie KW

Een piepjonge Oostendenaar riskeert voor de Brugse rechtbank dertig maanden effectieve celstraf voor zijn rol als drugskoerier. J.N. (20) werd op klungelige wijze geklist.

Op 8 november vorig jaar controleerde de politie in Middelkerke een fout geparkeerde wagen. Bestuurder J.N. bleek op pad met twee notoire druggebruikers. Een van hen bekende dat hij net cocaïne gekocht had van N. “Tijdens de controle werd de beklaagde voortdurend opgebeld via Snapchat”, verduidelijkte de procureur. “Tijdens een huiszoeking werd ruim 5.000 euro aangetroffen.”

Onderzoek wees uit dat N. met de huurwagen op 38 dagen tijd ruim 9.300 kilometer had afgelegd. Dagelijks maakte hij korte stops bij mensen uit het drugsmilieu. Op 30 januari werd N. gelost onder voorwaarden, maar op 11 juni liep hij opnieuw tegen de lamp tijdens een deal in Diksmuide. In zijn woning troffen de speurders toen 58 gram cocaïne aan. Sindsdien zit de man terug achter de tralies.

Op zijn proces gaf J.N. toe dat hij drugs rondvoerde. “Hij woonde bij zijn grootvader, maar wilde een centje bijverdienen om alleen te kunnen gaan wonen”, pleitte advocaat Dieter Dewulf. “Hij beseft dat dit fout was en is bereid een werkstraf uit te voeren.” De uitspraak volgt op 29 augustus. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier