Oostendenaar slaat grootouders in elkaar, maar moet niet naar de cel: “Hij ging als een wilde tekeer”

Archiefbeeld
Redactie KW

Een 29-jarige Oostendenaar heeft voor de Brugse rechtbank zes maanden celstraf met uitstel gekregen voor geweld tegen zijn grootouders.

Op 7 mei 2024 stapte C.V. met zijn eigen sleutel het appartement van zijn grootouders in Middelkerke binnen. Hij was duidelijk onder invloed en haalde allerlei drugs uit zijn zakken. Het kwam tot een ruzie met zijn grootouders, waarbij V. zijn opa uit diens relaxzetel trok en hem schopte. Hij greep zijn grootmoeder bij de haren en gaf haar enkele vuistslagen. Hij duwde tafels omver en gooide met stoelen.

Ook een vrouw die in het appartement aanwezig was, moest het ontgelden. Hij trok haar bij de haren naar de gang waar hij haar hoofd tot drie keer toe tegen de liftdeur sloeg. Hij gaf haar ook enkele vuistslagen op het borstbeen waardoor ze moeilijk kon ademen. Ze liep net als de grootouders slechts lichte verwondingen op.

Brave jongen

De grootouders omschreven hun kleinzoon als een ‘brave jongen’, met wie ze het beste voorhadden en die ze financieel ondersteunden. De opa verklaarde dat V. ‘als een wilde tekeer ging’ onder invloed van alcohol. C.V. ontkende zelf dat hij zijn grootouders had geslagen. Naar eigen zeggen was het niet meer dan wat ‘duw- en trekwerk’ maar de rechtbank achtte dit niet geloofwaardig. De rechtbank hield wel rekening met zijn blanco strafblad en legde hem drie jaar proeftijd op.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier