Notoire Club-hooligan dealt kilo’s coke vanuit Brugse hotelkamer: “Hij was geen grote drugsbaron”

© Getty Images/iStock
Redactie KW

Na een zware veroordeling voor hooliganisme riskeert Bruggeling Bjorn F. (41) nu ook nog een jarenlange celstraf voor cocaïnehandel vanuit een hotel. Kompane Melissa R. riskeert vier jaar cel. “Geef me nog een laatste kans”, smeekte ze.

Op 26 september 2023 viel de politie binnen in het Green Park Hotel in Brugge. De uitbater had al meermaals melding gemaakt van verdachte handelingen in de kamer van Bjorn F. (41) en zijn twee kompanen. Bovendien was de Bruggeling in een ander onderzoek genoemd als drugsdealer. De speurders troffen in de hotelkamer inderdaad verdovende middelen aan.

F. werd aangehouden, evenals zijn kompanen Kenzo V. (30) uit Torhout en Dimitri V. (32) uit Brugge. Die laatsten verklaarden dat ze in opdracht van F. drugs verkochten om hun eigen verslaving te financieren. Maar ze bleken ook drugs te verkopen voor Melissa R. (40) uit Sint-Kruis. Zij werd eind vorig jaar aangehouden.

Stadionverbod

Verder onderzoek wees uit dat de bende kilo’s cocaïne verkocht. F. riskeert drie jaar, deels voorwaardelijk en 78.000 euro verbeurdverklaring. Kenzo V. en Dimitri V. kijken aan tegen twee jaar voorwaardelijk. Melissa R. had het grootste aandeel in de handel en riskeert vier jaar effectieve celstraf en een verbeurdverklaring van 103.000 euro.

Als lid van de harde kern van Club Brugge kreeg F. begin dit jaar 30 maanden cel en vijf jaar stadionverbod voor zijn aandeel in de zware rellen na de thuismatch tegen Antwerp zeven jaar geleden. Volgens zijn advocaat raakte F. op het slechte pad toen hij zijn relatie en werk kwijtspeelde. “Hij verkocht drugs om zijn eigen gebruik te financieren. Hij was geen grote drugsbaron”, aldus advocaat Kris Vincke, die aanstuurde op voorwaarden.

Aanvankelijk verbleef F. in de woning van Melissa R. en zou hij ook drugs voor haar verkocht hebben. Maar na een ruzie werd Karam B. zijn opdrachtgever. Diens woning in de wijk Blauwe Poort werd in februari geviseerd met een vuurwerkbom en sinds drie weken zit B. zelf in de cel voor cocaïnehandel.

Moeder Teresa van Sint-Kruis

Melissa R. vroeg eveneens een voorwaardelijke straf. “Ze kampt met een drugs- en gokverslaving”, pleitte advocaat Rik Demeyer. “Ze raakte aan lager wal en liet mensen in haar huis slapen. Ze voelde zich de Moeder Teresa van Sint-Kruis.” De vrouw kreeg ook zelf het woord. “Geef me nog een laatste kans”, smeekte ze.

Kenzo V. en Dimitri V. vroegen een werkstraf. De uitspraak volgt op 29 juli. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier