Nederlander (22) krijgt twee jaar cel voor heroïnehandel in Oostende

© Getty Images/iStock
Redactie KW

Een Nederlander is in beroep veroordeeld tot twee jaar cel voor zijn heroïnehandel. Het is al zijn derde veroordeling voor de amper 22-jarige man.

De handel kwam op 7 februari 2022 aan het licht toen de politie na een melding over mogelijke drugshandel een observatie uitvoerde. Dat gebeurde aan een hotel in de Koningstraat in Oostende.

De 19-jarige Nederlander A.T. verliet toen het hotel met een step en had 44 gram heroïne op zak. De man verklaarde op weg te zijn naar een klant en werkte al sinds december 2021 voor dezelfde bende waar hij heroïne en cocaïne aankocht. Het onderzoek bracht ook de andere beklaagden in beeld, waaronder de Nederlander K.V. (22).

Die werd bij verstek veroordeeld tot vier jaar en het hof bracht die straf dan later terug naar drie jaar. Maar nog had de Nederlander zijn lesje niet geleerd en hij begon opnieuw te dealen en wierp zich op als leider van de bende. Hij kreeg vier jaar, maar ging opnieuw in beroep. Zijn advocaat vond dat zijn cliënt al erg zwaar gestraft is. Eerder liep hij al een veroordeling op tot twee jaar.

“Met die drie jaar erbij en nu nog eens vier jaar zitten we aan negen jaar.” Bovendien is de kans groot dat de man zijn straf in Nederland moet uitzitten. “Daar geldt dat minstens twee derde moet uitgevoerd worden.” Het hof hield rekening met de eerdere straffen, maar besloot hem toch nog twee jaar op te leggen. (OSM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier