Mislukte inbraak in Knokse villa levert Chileense bende tot vier jaar effectieve celstraf op

De dareds droegen identieke schoenen en kledij om verwarring te zaaien. © Getty Images
Redactie KW

Vier leden van een Chileense inbrekersbende zijn voor de Brugse strafrechtbank schuldig bevonden aan een mislukte inbraak in Knokke-Heist.

Op 6 december vorig jaar ging bij een golfterrein in Knokke het inbraakalarm van een villa af. De politie stelde vast dat het raam van de achterdeur en een raam op de eerste verdieping ingeslagen waren. Camerabeelden toonden hoe drie mannen op professionele wijze de woning hadden proberen binnen te dringen. “Ze droegen identieke schoenen en kledij om verwarring te zaaien”, verduidelijkte procureur Lode Vandaele.

Nicht aan het stuur

In de buurt van de feiten werd een gehuurde Citroën C5 aangetroffen. Aan het stuur zat Veronica C. (30). De Chileense was haar neven Cristian (28), Nicolas (29) en Alexis C. (28) aan het opwachten. “Deze bende kwam vanuit Chili speciaal naar België afgezakt om feiten te plegen”, aldus Vandaele. Telefonieonderzoek linkte de bende bovendien aan een gelijkaardige inbraakpoging op 5 december in Wallonië.

Op vakantie

Veronica C. kreeg donderdag dertig maanden effectieve celstraf. Volgens haar advocate Nadia Lorenzetti kwam de vrouw op familiebezoek naar Europa maar liet ze zich overhalen door haar neven. “Ik kwam op vakantie en wou de streek kennen”, zei de vrouw zelf. De drie neven kwamen niet opdagen voor het proces en kregen bij verstek elk vier jaar effectieve celstraf. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier