Misbruik noemde hij “kietelbeurten”: Oostendenaar verkracht stiefdochtertje jarenlang, maar schuift schuld in haar schoenen

© Getty Images/EyeEm
Redactie KW

Een 41-jarige Oostendenaar heeft van de rechter acht jaar effectieve celstraf gekregen voor jarenlang seksueel misbruik van zijn stiefdochtertje. Het meisje was bij aanvang amper elf jaar oud. P.A. filmde de verkrachtingen, die hij verbloemend “kietelbeurten” noemde. Shockerend genoeg legde hij de schuld bij zijn jonge slachtoffer. “Ze vroeg er zelf om”, klonk het.

Het misbruik kwam op 18 februari vorig jaar aan het licht. Het toen 16-jarige meisje vertelde de politie hoe zij de avond voordien met haar stiefvader mee moest naar de zolder waar hij haar brutaal verkrachtte op een fitnesstoestel. Achteraf was ze gaan slapen, maar P.A. stapte haar kamer binnen. “Love you, maar jij waarschijnlijk niet van mij”, sprak hij haar toe.

Het slachtoffer vertelde hoe het misbruik al bezig was sinds oktober 2018. Ze was toen elf jaar oud. Haar stiefvader verkrachtte haar voornamelijk in de ouderlijke slaapkamer, terwijl haar moeder uit werken was. A.P. liet haar op voorhand weten wanneer het paste voor een “kietelbeurt”, zoals hij het seksueel misbruik verbloemend noemde. En als ze neen zei, werd hij kwaad en nam hij haar spullen af.

Beelden op gsm

Maar daar bleef het niet bij. A.P. filmde het misbruik ook. Hij gebruikte daar twee gsm’s voor. Met het ene toestel filmde hij van verder, met het andere maakte hij close-ups. Het meisje verklaarde dat ze tijdens het filmen haar hoofd verborg onder een kussen of achter haar armen. De beelden die op de gsm van A.P. werden aangetroffen, bevestigden haar vreselijke relaas.

P.A. werd opgepakt en zit sindsdien achter de tralies. Hij gaf het misbruik toe, maar ontkende dat dit al begon toen het meisje elf jaar oud was. Ook het filmen gaf hij toe. Maar tijdens het onderzoek shockeerde hij de speurders door de verantwoordelijkheid bij het meisje te leggen. “Zij is begonnen en vroeg er zelf om”, verklaarde hij herhaaldelijk.

De Brugse rechtbank tilde zwaar aan de feiten en gaf de Oostendenaar maandag acht jaar effectieve celstraf. P.A. is ook voor vijf jaar zijn burgerrechten kwijt. Aan het slachtoffer en haar moeder moet hij in totaal 15.000 voorlopige schadevergoeding betalen. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier