Meulebekenaar geeft afgedankte airco’s van Harelbeekse werkgever tweede leven en wordt schuldig bevonden aan diefstal

De airco's (illustratiebeeld) zouden op de schroothoop belanden. © BELGA/DIRK WAEM
Redactie KW

Een 37-jarige man uit Meulebeke is schuldig bevonden aan de diefstal van twee airco’s van zijn werkgever Stadsbader uit Harelbeke. Hij repareerde de toestellen en hing ze in zijn huis en dat van zijn vader. De rechter legde hem geen straf op.

Als verantwoordelijke voor de werfinrichting van de Harelbeekse firma Stadsbader, was T.D. (37) ook verantwoordelijk voor airco’s die er gebruikt werden. Twee afgedankte exemplaren die op de schroothoop zouden belanden, nam hij mee naar huis. Hij sleutelde eraan en installeerde eentje bij hem thuis en een bij zijn vader.

Opschorting

Echter, dat wordt bestempeld als diefstal. De politie kwam eropuit door een dispuut tussen de man en diens schoonvader. Het Openbaar Ministerie eiste een celstraf van zes maanden en een boete van 2.000 euro. Hij zou ook nog drie nieuwere exemplaren hebben verdonkermaand, maar dat werd uiteindelijk niet bewezen.

De rechter meende wel dat de twee andere toestellen wel onterecht ontvreemd werden. Toch besloot hij de man geen straf op te leggen en verleende hij de beklaagde de gunst van de opschorting. “Ze lagen klaar voor de schroothoop en ik had ze zonder toestemming meegenomen. Nu besef ik dat ik dat beter had gevraagd”, vertelde hij. (JD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier