Met meer dan 3 promille achter het stuur na wedstrijd Club Brugge: autohandelaar moet rijbewijs opnieuw halen

© Getty Images
Redactie KW

Een uitwedstrijd van zijn geliefde voetbalclub Club Brugge eindigde voor een 49-jarige autohandelaar uit Pittem zonder rijbewijs. Niettegenstaande hij voor de rit naar Union opteerde voor de bus, kroop hij daarna met meer dan 3 promille toch nog in de auto om van Meulebeke naar Pittem te rijden. Dat brak hem zuur op…

Op 5 november 2023 verloor Club Brugge bij Union met 2-1. Autohandelaar S.P. had de wedstrijd bijgewoond. Voor de trip naar en van Brussel koos hij voor een supportersbus, waar ook stevig werd gedronken. Maar voor de paar kilometer die hem bij terugkomst in Meulebeke nog scheidden van zijn woonplaats, koos hij toch voor de auto.

3,1 promille

Het was langs de Pittemstraat in Meulebeke dat S.P. een politiepatrouille kruiste. Het autootje met Franse nummerplaat trok de aandacht van de agenten. “Maar ondanks sirene, zwaai- en grootlichten bleef hij maar verder rijden”, aldus de openbare aanklager op de Kortrijkse politierechtbank. Toen hij uiteindelijk toch kon staande gehouden worden, bleek S.P. 3,1 promille alcohol in het bloed te hebben.

Zeer vervelend als autohandelaar, alleszins omdat door een eerdere snelheidsveroordeling de politierechter zich genoodzaakt zag om S.P. opnieuw naar het rij-examencentrum te sturen. Hij moet opnieuw slagen voor zijn theoretisch en praktisch rij-examen, medische en psychologische proeven vooraleer hij opnieuw de baan op mag. Daarna volgt, bovenop de onmiddellijke intrekking van zijn rijbewijs voor 15 dagen in november 2023, nog eens een 15 dagen rijverbod. Hij moet ook een boete van 1.600 euro betalen.

Aan een alcoholslot ontsnapte hij omdat hij nog nooit eerder een veroordeling voor alcoholintoxicatie opliep. (LSi)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier