Met 2 promille en cannabis op rotonde in Ooigem: “Liet vrijwillig alcoholslot installeren”

Themabeeld. © iStock
Redactie KW

“Het was een schaamtelijke avond.” Een 31-jarige automobilist uit Oostrozebeke besefte voor de Kortrijkse politierechtbank goed dat hij bij een ongeval in Ooigem, een deelgemeente van Wielsbeke, zowel letterlijk als figuurlijk stevig uit de bocht ging. Maar aan een rij-ongeschiktheid en een alcoholslot ontsnapte hij.

Rond 4 uur ’s nachts belandde M.D. op 5 februari 2023 op de kruising van de Fabiolalaan en de Zwaantjesstraat in Ooigem met zijn auto op de rotonde. Een paaltje en een verkeersbord moesten er ook aan geloven. “Te snel gereden en bocht gemist”, vatte hij bij aankomst van de politie zelf samen.

Een alcoholtest maakte ook duidelijk dat hij 2 promille alcohol in het bloed had, een drugstest tekende ook positief op cannabis. “Hij was die avond met vrienden naar een quiz geweest”, aldus advocaat Wout Verheye. “Hij buigt het hoofd. Maar recente testen tonen aan dat hij eigenlijk geen alcohol- of drugsprobleem heeft. Hij liet bovendien vrijwillig een alcoholslot installeren.”

Herpakt

Argumenten die de politierechter overtuigden om M.D. niet rij-ongeschikt te verklaren en geen verplicht alcoholslot op te leggen. “De jaren van verstand moeten aangekomen zijn. Ik ben me aan het herpakken”, voegde de dertiger er nog zelf aan toe. Hij moet een boete van 1.600 euro betalen, verliest twee maanden zijn rijbewijs en moet opnieuw slagen voor zijn theoretisch en praktisch rij-examen, medische en psychologische proeven als hij opnieuw de baan op wil. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier