Man (50) uit Oudenburg die dertienjarig meisje tongzoen gaf moet niet naar cel

© Getty
© Getty
Redactie KW

Een 50-jarige man uit Oudenburg heeft in de Brugse rechtbank een jaar voorwaardelijke celstraf gekregen voor zedenfeiten ten aanzien van een minderjarig meisje.

Op 9 juni 2018 was P.V. op bezoek bij een dertienjarig meisje in Oudenburg. Het meisje verklaarde achteraf dat hij haar voortdurend had betast, gestreeld en uiteindelijk ook een tongzoen had gegeven. De volgende ochtend had hij via messenger ook nog meerdere seksueel getinte berichten naar haar gestuurd.

P.V. liep in het verleden al negen veroordelingen op in de politierechtbank en ook al twee in de correctionele rechtbank wegens opzettelijke slagen en verwondingen. Hij bekende de zedenfeiten, maar minimaliseerde ze sterk en legde de verantwoordelijkheid grotendeels bij het slachtoffer.

De rechter legde P.V. maandag een resem voorwaarden op zoals psychologische begeleiding en een alcoholverbod. De man is ook voor vijf jaar zijn burgerrechten kwijt en als hij binnen de drie jaar nieuwe feiten pleegt, wordt zijn celstraf effectief. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier