Man (38) uit Oostende krijgt zes maanden cel voor schoppen van politievrouw in ambulance

Stock (Pixa)

De Brugse correctionele rechtbank heeft een 38-jarige Oostendenaar bij verstek veroordeeld tot zes maanden effectieve gevangenisstraf voor opzettelijke slagen en verwondingen. In een ambulance deelde I.M. meerdere schoppen uit aan een politievrouw.

De beklaagde werd op 10 september 2022 gearresteerd door de lokale politie van de zone Middelkerke. Voor een medische check-up moest hij echter overgebracht worden naar het ziekenhuis in Oostende. In de ambulance bleef hij wegens die arrestatie geboeid. Toch schopte M. onderweg tot drie keer toe naar de politievrouw die hem begeleidde. Een ambulancier moest tussenbeide komen.

Tijdens zijn verhoor ontkende de Oostendenaar dat hij geweld had gebruikt. Die ontkenning werd door de rechter echter als totaal ongeloofwaardig bestempeld. Daarbij werd onder andere verwezen naar de verklaringen van het slachtoffer en van de ambulancier.

De rechter veroordeelde I.M. uiteindelijk tot zes maanden effectieve gevangenisstraf en 800 euro boete. In het vonnis werd opgemerkt dat de dertiger eerder al veroordeeld werd voor geweldpleging, maar dat voorwaarden geen zoden aan de dijk brachten. De beklaagde liet verstek gaan voor zijn proces.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier