Leider Oostendse cokebende krijgt vijf jaar cel: “Honderd kilo coke, dat zijn 200.000 lijntjes!”

Archiefbeeld.
Redactie KW

Kladio X. (33) is ook in beroep veroordeeld tot vijf jaar effectieve celstraf voor grootschalige cocaïnehandel in Oostende.

De bal ging aan het rollen toen het de politie ter ore kwam dat een zekere ‘Chabone’ maandelijks drie à vier kilogram cocaïne aan de man bracht in Oostende. Als leider van een drugsbende, die zich ‘My Friend’ liet noemen, doorkruiste hij dagelijks het centrum van de badstad op een elektrische damesfiets.

Onderzoek wees uit dat ‘Chabone’ in werkelijkheid Kladio X. heet, een Oostendse Albanees die zich uitgaf voor een Griek. Tijdens een huiszoeking halfweg februari vorig jaar in zijn appartement aan de Zeedijk troffen de speurders een kleine 600 gram cocaïne, een vuurwapen en 29.000 euro cash geld aan. In zijn garagebox in de Mariakerkelaan lag nog eens 2,2 kilogram cocaïne, een matrak en bijna 14.000 euro cash.

Boekhouding

X. bekende dat hij al drie jaar lang op grote schaal cocaïne dealde en daar ook een boekhouding van bijhield. Hij sprak zelf van 100 kilo. Hij kreeg vijf jaar effectief. De rechtbank verklaarde ook 300.000 euro verbeurd, maar ging in beroep.

Zijn advocaat probeerde voor het hof een straf deels met uitstel te bekomen, maar de procureur-generaal was niet mals. “Honderd kilo coke, dat zijn 200.000 lijntjes. Om de duur begon je zelfs met personeel te werken!” Het hof bevestigde dan ook de straf van 5 jaar effectief.

(OSM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier