De Brugse raadkamer heeft eerder deze week besloten om K.S. voorwaardelijk vrij te laten in een onderzoek naar een moordpoging. De Oostendse twintiger werd onder elektronisch toezicht geplaatst, maar hoeft dus niet langer in de gevangenis te verblijven. Het dossier werd inmiddels ook doorverwezen naar de correctionele rechtbank.
K.S. belandde eind vorig jaar in de cel voor zijn aandeel in een onderzoek naar een moordpoging. Opvallend: de Oostendse twintiger en zijn kompaan wisten maar liefst anderhalf jaar uit het vizier van de politie te blijven.
De Oostendenaar zakte namelijk op 26 mei 2020 samen met kompaan R.D. af naar Bredene. Het duo zocht naar het Club-Brugge busje Sven R., die samen met zijn vriendin in de badplaats woont. De veertiger werd die dag in de gang van zijn woning aangevallen door twee mannen. Sven R. overleefde de mesaanval, maar werd wel in kritieke toestand afgevoerd naar het ziekenhuis.
Raadkamer
Na maanden radiostilte kregen de twee onbekende mannen uiteindelijk ook een naam en gezicht: K.S. en R.D. De twee vrienden waren eerder die avond in de buurt op zoek waren naar een huis waar ‘een busje van Club Brugge’ geparkeerd stond. De vriendin van K.S. bleek een belangrijke rol te spelen in het verhaal.
Zij zou in het verleden, toen ze nog minderjarig was, mishandeld zijn door Sven R. toen hij een relatie had met haar moeder. Sven R. werd voor die feiten uiteindelijk veroordeeld tot tien maanden voorwaardelijke gevangenisstraf. K.S. wou hem een lesje leren en zakte mogelijk daarom naar het huis van het slachtoffer af.
Kompaan R.D. mocht de gevangenis begin februari al verlaten. Beide mannen houden bij vol dat ze de messteken niet hebben toegediend én wijzen met de vinger naar elkaar. De Brugse raadkamer besliste eind juni om de zaak door te verwijzen naar de correctionele rechtbank en K.S. vrij te laten onder voorwaarden, maar daar werd door het parket opnieuw beroep tegen aangetekend. De KI in Gent besliste uiteindelijk dinsdag om K.S. toch onder elektronisch toezicht te plaatsen. De Oostendenaar mocht zo huiswaarts keren, wel mét enkelband.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier