Jongeman blijft in cel nadat spectaculaire brand cannabisplantage aan het licht brengt in Oostende

De plantage werd ontdekt naar aanleiding van een brand in een aanpalend gebouw. © CCA/GF

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van een 21-jarige Albanees met een maand verlengd voor zijn aandeel in een cannabisplantage in Oostende. Dat heeft het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge bevestigd. De plantage werd ontdekt naar aanleiding van een brand in een aanpalend gebouw.

De hulpdiensten werden op 22 juli rond 15 uur opgeroepen voor een brand in de Kaaistraat in Oostende. Ter plaatse bleek het te gaan om een uitslaande brand op de derde verdieping van een appartementsgebouw. Op dat moment was de 35-jarige bewoner al naar het platte dak van het gebouw gevlucht. Op beelden van het incident is te zien hoe het slachtoffer zelfs naar het dak van de buren sprong. De man werd overgebracht naar het brandwondencentrum van Neder-over-Heembeek. Drie andere slachtoffers mochten het ziekenhuis diezelfde dag al verlaten

De brandweer kreeg het vuur uiteindelijk snel onder controle, maar het pand werd onbewoonbaar verklaard. De Brugse afdeling van het parket West-Vlaanderen besliste om geen branddeskundige aan te stellen. Uit de eerste bevindingen van de brandweer bleek het vuur accidenteel te zijn ontstaan. Mogelijk ging het mis bij het vullen van een of meerdere gasflesjes.

500 plantjes

Opvallend genoeg bracht de brand wel een cannabisplantage in een aanpalend pand aan het licht. Via een gat in de muur werden liefst 500 cannabisplanten en 250 stekjes ontdekt. Naar aanleiding daarvan werd een 21-jarige man opgepakt. Na verhoor werd de Albanees aangehouden door de Brugse onderzoeksrechter. Vrijdagochtend oordeelde de raadkamer dat de verdachte in het belang van het onderzoek minstens een maand langer in de gevangenis moet blijven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier