Jaar cel voor Oostends duo dat met 69 kilo koper aan de haal ging op site voormalig Sint-Jozefziekenhuis

© iStock
Redactie KW

Twee Oostendenaars hebben voor de Brugse rechtbank elk een jaar effectieve celstraf gekregen voor diefstallen. De drugsverslaafde mannen gingen onder meer aan de haal met 69 kilogram koper op de site van het voormalige Sint-Jozefziekenhuis.

Op 26 december vorig jaar betraden Marcellin G. (52) en Kevin S. (33) rond 4 uur ’s nachts de site van het voormalige Sint-Jozefziekenhuis in Oostende. Op die plek worden momenteel woningen en appartementen gebouwd. De twee graaiden er 69 kilogram koper mee, maar werd geklist toen ze met hun buit in een fietskar onderweg waren naar een ijzerhandelaar.

Onderzoek van hun gsm’s wees uit dat de twee vaak gesprekken voerden over de koperprijs. Marcellin G. had ook al op 6 mei toegeslagen op een andere werf in Oostende. Hij stuurde zijn kat naar het proces en werd bij verstek berecht.

Kevin S. ontkende bij hoog en bij laag dat hij deelnam aan de diefstal aan het oude ziekenhuis. Nochtans had hij tijdens de feiten een bericht gestuurd naar zijn vriendin met de melding dat ze bezig waren met opladen. Hij gaf enkel toe dat hij op 14 mei in Oostende een fietswiel had gestolen.

Volgens de procureur kampen de beklaagden met een hardnekkige drugsverslaving en plegen ze daarom diefstallen. De twee beschikken over een zwaar strafblad. Kevin S. kreeg in 2018 al eens twee jaar cel voor afpersing en Marcellin G. kreeg in 2020 drie jaar cel voor brandstichting in een garagebox. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier