“Hoe haal je dit in je hoofd?”: moeder laat zoontje (8) met tractor rijden en wordt betrapt op openbare weg

Archiefbeeld ter illustratie. © Pixabay
Redactie KW

Een 40-jarige landbouwster uit Meulebeke zal in de toekomst wel twee keer nadenken vooraleer ze haar zoon nog eens vraagt een taakje te doen met de tractor. De 8-jarige jongen kon betrapt worden terwijl hij op de openbare weg reed, maar de moeder betaalt het gelag.

Op 29 januari 2023 had H.D. het razend druk op het landbouwbedrijf. Zo druk dat ze zelfs haar 8-jarige zoon, die al af en toe op het veld achter het stuur van de tractor kroop, vroeg een taakje uit te voeren. Dat betekende wel dat de jongen een stukje met de tractor over de openbare weg moest. Wat uiteraard verboden is.

Boete, maar geen rijverbod

“Hoe haal je het in je hoofd?”, vroeg de Kortrijkse politierechter zich af. De moeder daagde niet zelf voor de politierechter op, maar liet het woord door haar advocaat voeren. “De zoon kon al sinds zijn 7 jaar met de tractor rijden”, legde de advocate uit. “Maar ze beseft nu natuurlijk wel dat het fout was.”

Een boete van 800 euro was haar deel, omdat ze de tractor aan de 8-jarige zoon toevertrouwde. Een rijverbod kon niet opgelegd worden. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier