“Hij reageerde wat te fel”: Torhoutenaar die met samoeraizwaard naar politie zwaait moet drugsprobleem aanpakken

© Pixabay
Redactie KW

Een 44-jarige Torhoutenaar heeft voor de Brugse rechtbank zes maanden voorwaardelijke celstraf gekregen voor bedreiging en gewapende weerspannigheid. S.H. moet onder meer zijn drugsprobleem aanpakken.

Op 6 december vorig jaar alarmeerde de partner van beklaagde S.H. de politie wegens huiselijke moeilijkheden. De vrouw verklaarde dat ze schrik had van S.H., die bij aankomst van de politie in de woning stond te zwaaien met iets dat leek op een lange stok. Toen een van de agenten de ‘stok’ vastnam, kwam het omhulsel van een groot samoeraizwaard los.

S.H. zwaaide dreigend met het zwaard, waarop de agenten naar hun wapen grepen. “Het lemmet was 50 cm lang”, verduidelijkte procureur Fauve Nowé. “Pas na enig aandringen door de politie legde de beklaagde het samoeraizwaard neer.” De agenten hoefden hun pistool uiteindelijk niet te trekken.

Sierwapen

De beklaagde verklaarde dat het om een sierwapen ging dat hij een tiental jaar geleden gekocht had in Nederland. “Mijn cliënt was zwaar geschrokken toen de politie plots in zijn huis stond”, pleitte meester Justine De Cloedt. “Ze hadden toch op zijn minst even op het raam kunnen kloppen. Maar hij heeft inderdaad wat te fel gereageerd.”

De procureur verwees naar het strafregister van S.H. die al zes veroordelingen opliep voor onder meer verkeersinbreuken, verboden wapendracht en drugs. Daags voor de feiten zou hij ook speed hebben gebruikt. De rechtbank legde de man dinsdag een resem voorwaarden op. Zo moet hij in behandeling voor zijn drugs- en agressieprobleem. Zijn samoeraizwaard werd verbeurdverklaard. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier