Heroïnedealer en -afnemers maand langer aangehouden

Redactie KW

De heroïnedealer (42) uit Antwerpen die vrijdag werd opgepakt aan het station van Koksijde moet minstens een maand langer in voorhechtenis. Dat heeft de raadkamer van Veurne beslist. Datzelfde geldt voor een moeder (48) en haar dochter (19). De moeder zou immers subdealer zijn in Noord-Frankrijk en haar dochter de chauffeur.

De arrestaties aan het station gebeurden na grondig speurwerk van de recherche van de Politie Westkust. Op vrijdagochtend 5 februari ging het Snel Respons Team van de politiezone over tot actie. De heroïnedealer was met de trein vanuit Antwerpen gekomen en zou dat de voorbije maanden geregeld hebben gedaan, om de Westkust te bevoorraden. De recherche was hem al langer op het spoor en het was meteen bingo: de man had 155 gram heroïne op zak.

“Treffend is dat de verdachte in 2012 in Veurne reeds werd veroordeeld wegens de verkoop van heroïne. Hij werd later in beroep veroordeeld tot een gevangenisstraf van 5 jaar”, liet het parket van Veurne weten.

Ook twee afnemers werden die dag gearresteerd, namelijk een moeder (48) en 19-jarige dochter. De versies lopen wat uiteen, maar voorlopig wordt de moeder ervan verdacht om subdealer te zijn en de heroïne aan de man te brengen in Noord-Frankrijk. Ze zou haar dochter hebben ingeschakeld als chauffeur. Verder onderzoek zal de ware toedracht van de feiten moeten uitwijzen. Ook zij zitten minstens een maand langer in voorhechtenis.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier