Handtasdief riskeert celstraf voor liefst 31 feiten

© Pixabay
Jonathan Folens
Jonathan Folens Medewerker KW

Een 58-jarige man uit Vilvoorde stal heel wat handtassen en portefeuilles van voornamelijk oudere dames. Vervolgens deed hij contactloze aankopen met hun bankkaarten. De man moet zich verantwoorden voor 31 feiten en riskeert maar liefst 38 maanden cel en 600 euro boete.

Said S. werd al zeven keer eerder veroordeeld voor gelijkaardige feiten. Hij houdt er een specifieke modus operandi op na en gaat er prat op dat hij nooit geweld gebruikt bij zijn diefstallen. Hij kiest zijn slachtoffers, vooral oudere dames, uit op basis van hun dure wagens. Meestal spreekt hij hen aan terwijl ze in hun auto zitten. Tegen een 75-jarige vrouw op een parking in Aalter zei hij dat ze een lekke band had. Toen de vrouw haar portier opende en afgeleid was, griste hij haar handtas mee.

Uit noodzaak

De man sloeg toe over heel Vlaanderen, onder meer in Gent, Lochristi, Waregem en Tielt, en gaf het merendeel van de feiten toe. “De beklaagde steelt naar eigen zeggen uit noodzaak”, zei de procureur. “Hij wil wel werken maar vindt geen job door zijn leeftijd en gebrekkig Nederlands. Hij heeft een structurele neiging tot criminaliteit.”

De advocaat van S. bevestigde dat zijn cliënt bij uitzendkantoren steeds het deksel op de neus krijgt en vervolgens nieuwe feiten pleegt. “Het is spijtig dat hij het zo ver liet komen maar nu heeft hij zijn lesje geleerd.”

Vonnis op 10 juni.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier