Gestolen nummerplaten nekken dealer die cannabis kweekte in Brugge

Redactie KW

Een 29-jarige man uit Charleroi heeft voor de Brugse rechtbank vijftien maanden effectieve celstraf gekregen voor cannabisverkoop en bezit van cocaïne. J.V. liep op een knullige manier tegen de lamp.

Op 12 december 2022 spotte een ANPR-camera van de politiezone Bredene/De Haan een wagen met gestolen nummerplaten. In de opbergruimte van het reservewiel trof de politie 189 gram cannabis aan. Bestuurder J.V. (29) gaf toe dat hij cannabis verkocht.

Plantage

In zijn toenmalige woning in Brugge werd bovendien een cannabisplantage ontdekt. Er hingen 38 planten te drogen en er stonden 64 potten met afgeknipte planten.

Ook op 19 maart 2022 was de Waal in Blankenberge tegen de lamp gelopen met 15 gram cocaïne op zak. “Hij verklaarde dat hij moeite had om rond te komen, maar had wel de duurste iPhone op zak”, sneerde procureur Lode Vandaele tijdens de pleidooien op 7 maart.

Vrij onder voorwaarden

J.V. kwam na twee maanden vrij onder voorwaarden. Hoewel hij die niet correct naleefde, drong de verdediging aan op een voorwaardelijke straf.

“Het was de eerste keer dat mijn cliënt cannabis geteeld had”, pleitte advocate Larissa Windey. “Mocht hij een grote dealer zijn, zou hij niet zo stom zijn geweest om met gestolen nummerplaten rond te rijden.” (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier