Drugsverslaafde dertiger steelt liefst 21 fietsen en steps in Oostende: twee jaar voorwaardelijke celstraf

© iStock
Redactie KW

Een 35-jarige Oostendenaar heeft voor de Brugse rechtbank twee jaar voorwaardelijke celstraf gekregen voor een hele resem diefstallen van fietsen en steps.

Op 23 mei 2023 werd Solomon M. op heterdaad betrapt aan het Sint-Jozefsinstituut in Oostende. In zijn rugzak stak een gele kniptang en een doorgeknipt fietsslot. Camerabeelden wezen uit dat de dertiger kort voordien een step had gestolen en die in zijn woning had gezet. Daarna was hij teruggekeerd naar de middelbare school.

De politie trof in zijn woning nog meer gestolen steps en fietsen aan. Verder onderzoek linkte M. aan liefst 21 gelijkaardige diefstallen. Hij had het vooral gemunt op elektrische steps en fietsen, maar ging ook aan de haal met een elektrische plooifiets, een koersfiets en een mountainbike.

Om drugs te kopen

M. bekende de feiten en naar eigen zeggen had hij al vier of vijf keer toegeslagen in dezelfde school. Naar eigen zeggen pleegde hij diefstallen om zijn zware drugsverslaving te financieren. Na anderhalve maand voorhechtenis kwam hij voorwaardelijk vrij, maar in oktober 2023 werd hij opnieuw betrapt op diefstal van een step.

De verdediging stuurde met succes aan op probatievoorwaarden. M. moet zich onder meer laten begeleiden voor zijn drugsprobleem. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier