Drugsdief uit Oostende krijgt achttien maanden cel

© iStock
Redactie KW

Een 43-jarige man uit Oostende is in beroep veroordeeld tot achttien maanden cel voor een reeks diefstallen en inbraken.

Op 12, 13 en 14 september vorig jaar slaagde P.V. erin telkens toe te slaan. Hij stal onder meer drie handtassen, graaide 2.200 euro mee uit een kassa en wist ook twee Fanta’s te stelen. Bij een controle werd bij hem onder meer een bankkaart, buskaart en een identiteitskaart gevonden toen hij op heterdaad werd betrapt. Zijn advocaat, Kris Vincke, gaf toe dat zijn cliënt een probleem heeft met drugs.

Drugs

“In 2003 liep hij al zijn eerste veroordeling op. Als hij van de heroïne af is, is er geen probleem. Maar als hij onder invloed is, breekt hij in of steelt hij.” Hij kreeg 37 maanden cel, maar liep voordien ook al achttien maanden met uitstel op voor andere feiten. “Hij kan terug bij zijn moeder gaan wonen, we vragen het hof nog een allerlaatste kans.”

De procureur-generaal feliciteerde de man. “Il faut le faire: drie dagen op rij zo’n mooie buit maken. Je bent duidelijk goed in je vak!” Het hof milderde de straf van 37 maanden naar 18 maanden. Het hof besliste wel dat hij voorlopig nog in de cel blijft. (OSM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier