Drie maanden cel met uitstel voor valse Tsjechische identiteitskaart

Stock (Pixa)

De Brugse correctionele rechtbank heeft een 23-jarige Turk bij verstek veroordeeld tot drie maanden gevangenisstraf met uitstel voor het gebruik van een vals document. Y.B. verbleef in België dankzij een valse Tsjechische identiteitskaart.

De bal ging op 23 september 2019 aan het rollen door een controle van de sociale inspectie. Het personeel van een bakkerij in de Leffingestraat in Oostende moest zich tijdens die controle identificeren. Y.B. deed dat door zijn Belgisch verblijfsdocument en zijn Tsjechische identiteitskaart voor te leggen.

Verder onderzoek wees uit dat de beklaagde gebruikmaakte van een valse Tsjechische identiteitskaart. Bovendien bleek dat hij op basis van dat namaakdocument ten onrechte een toenmalige E-kaart had gekregen. Een dergelijk document wordt enkel gegeven aan burgers van andere landen van de Europese Unie die langer dan drie maanden in België verblijven.

De rechter veroordeelde Y.B. uiteindelijk tot drie maanden gevangenisstraf met uitstel en een geldboete van 400 euro. De Turk kwam niet opdagen voor zijn proces.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier