Dertig maanden effectieve celstraf voor duw met zware gevolgen in Oostende

M.A. kwam niet opdagen voor zijn proces. © gf
Redactie KW

Een 22-jarige Irakees uit Gent heeft voor de Brugse rechtbank dertig maanden effectieve celstraf gekregen voor opzettelijke slagen en verwondingen aan een vijftiger in Oostende.

Op 10 februari 2022 was beklaagde M.A. met zijn vriendin aanwezig in Oostende. In de Zandvoordestraat kruiste het koppel het pad van een 54-jarige Bredenaar. Die laatste zou een opmerking gemaakt hebben over het gsm-gebruik van de vriendin van M.A., die volgens een ooggetuige een harde duw gaf in de rug van het slachtoffer. Vervolgens zou hij er vandoor zijn gereden in een Mercedes, zonder zich om het slachtoffer te bekommeren.

Twee operaties nodig

Het slachtoffer kwam zwaar ten val en toen de politie ter plaatse kwam, kermde hij van de pijn. De man had een heup- en elleboogbreuk opgelopen en moest twee operaties ondergaan. Hij was tot 1 april werkonbekwaam. Dankzij de dochter van de eigenaar van het voertuig kon de politie M.A. identificeren. Hij gaf toe dat hij de dag van de feiten met de Mercedes reed, maar ontkende dat hij een duw gaf.

Eerdere veroordelingen

M.A. kwam niet opdagen voor zijn proces. Begin mei vorig jaar kreeg hij voor de Gentse rechtbank nog een jaar cel voor partnergeweld. Hij werd ook al vier keer veroordeeld voor verkeersinbreuken en ook al een keer voor het niet-naleven van de coronamaatregelen. “Hij is een geweldenaar voor wie het doel elk middel heiligt”, aldus de rechter. Aan de verzekeraar van het slachtoffer moet M.A. bijna 26.000 euro schadevergoeding betalen. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier