Dakloze vrouw pleegt diefstallen in school en vertrekt met fiets leerkracht: vijf maanden voorwaardelijke celstraf en boete

De stedelijke basisschool in Desselgem, waar de vrouw probeerde aan de haal te gaan met enkele spullen en een fiets van een leerkracht. © Google Maps
Redactie KW

Een 28-jarige vrouw zonder dak boven het hoofd probeerde in de stedelijke basisschool in Desselgem, een deelgemeente van Waregem, met enkele spullen en de fiets van een leerkracht aan de haal te gaan. Ze kon door twee alerte leerkrachten opgemerkt worden. Bij verstek gaf de rechter haar een voorwaardelijke celstraf van vijf maanden en een effectieve boete van 400 euro.

Op 8 maart 2024 merkten de leerkrachten de verdachte vrouw op. Ze vertrok met een plastic zak met spullen uit de school en nam een fiets van een leerkracht om te vluchten. Verder onderzoek leerde dat ze van het station van Waregem naar Desselgem was gereden op een gestolen step. In een warenhuis in Waregem haalde ze pantoffels uit de verpakking en trok die aan om te winkelen. Ze probeerde ook nog cosmetica te stelen, maar gooide die terug in de rekken toen ze opmerkte dat ze in de gaten gehouden werd.

Kimberley L. kwam niet opdagen voor haar proces voor de diefstallen op de rechtbank in Kortrijk. Eind november 2023 liep ze al een veroordeling op voor diefstallen. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier