Cocaïnedealer loopt voor tweede keer tegen de lamp

Jonathan Folens
Jonathan Folens Medewerker KW

Een 27-jarige man uit Kortrijk riskeert een jaar cel en 8.000 euro boete nadat hij gesnapt werd met 51 gram cocaïne op zak. Hij gaf toe dat hij de drugs wou doorverkopen. In 2019 werd de jongeman ook al veroordeeld. “Jammer dat het signaal toen onvoldoende was”, zei de procureur.

B.M. liep tegen de lamp op 22 november vorig jaar. Hij viel op door zijn verdacht gedrag en nam de benen toen de politie hem wou controleren. Een paar straten verder konden de agenten hem staande houden maar bij de fouillering werd niets meer gevonden. In het struikgewas werd echter een blok van 51 gram cocaïne gevonden.

Hervallen

De jongeman probeerde nog te ontkennen maar gaf later toch toe dat de drugs van hem waren en dat hij die wou doorverkopen. “Gelukkig werd mijn cliënt meteen gevat voor hij stappen kon ondernemen voor de verkoop”, zei de advocaat van B.M. “Hij werd in het verleden inderdaad al veroordeeld maar het is de eerste keer dat hij hervallen is. Nu wil hij breken met het crimineel milieu. Hij zit al zes maanden in voorhechtenis en dat hakt er wel in.”

“Het is jammer dat zijn eerdere veroordeling van tot 18 maanden een onvoldoende signaal was”, zei de procureur. “Ik maak me bijzonder ongerust over zijn toekomst.”

Vonnis op 10 juni.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier