Celstraf voor agressievelinge die voormalige vriendin slaat in huisartsenpraktijk

© Pixabay
Redactie KW

Een 20-jarige vrouw uit Oostende heeft voor de Brugse rechtbank zes maanden cel kregen, de helft met uitstel, voor zware slagen aan een voormalige vriendin. Bij verstek was die straf nog volledig effectief.

Op 15 december stapte S.K. de wachtzaal van een Oostendse huisartsenpraktijk binnen. Daar zag ze een voormalige vriendin zitten en dat werkte volgens procureur Emilie Lingier als een rode lap op een stier. “De beklaagde achtte het slachtoffer verantwoordelijk voor haar druggebruik”, verduidelijkte ze. “Ze werd meteen verbaal agressief en ging het slachtoffer vervolgens ook te lijf.”

Razende vrouw

Er waren uiteindelijk vier omstaanders nodig om de razende vrouw van het slachtoffer te trekken. In haar verhoor legde S.K. de schuld bij het slachtoffer, maar op haar proces eind vorig jaar liet ze zich niet zien. De rechtbank gaf haar toen bij verstek zes maanden effectieve celstraf.

De vrouw tekende evenwel verzet aan en kreeg een nieuw proces. Daar vroeg ze tevergeefs om een werkstraf. Aan het slachtoffer, dat aan de feiten een neusbreuk overhield, moet ze 1.000 euro schadevergoeding betalen. (AFr)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier