Brusselse jongeren blijven in cel in zaak rond explosie Brugse woonwijk, maar ontkennen aantijgingen

Een vuurwerkbom werd rond 3 uur ’s nachts doelgericht naar de gevel van een van de woningen gegooid en kwam tot ontploffing. © a-MM
Celina Cazzetta
Celina Cazzetta Medewerker KW

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van drie Brusselse jongeren verlengd. Het drietal wordt ervan verdacht iets te maken te hebben met de explosie eind februari in de Brugse woonwijk Blauwe Poort. Een vuurwerkbom kwam daar tot ontploffing, waarna twee huizen zwaar beschadigd raakten.

De Brugse sociale woonwijk Blauwe Poort werd woensdagochtend 28 februari opgeschrikt door een luide knal. Een vuurwerkbom werd rond 3 uur ’s nachts doelgericht naar de gevel van een van de woningen gegooid en kwam tot ontploffing.

De schade was aanzienlijk: twee woningen raakten zwaar beschadigd. De politie, het West-Vlaamse parket en DOVO kwamen ter plaatse en het incident werd meteen onderzocht.

Geen bekentenissen

Het was lange tijd onduidelijk wie achter de aanval zat, tot daar afgelopen vrijdag verandering in kwam. De Federale Gerechtelijke Politie van West-Vlaanderen kreeg de drie verdachten in het vizier en zette daarom een operatie in het Brusselse op poten.

De Federale Gerechtelijke Politie werkte daarvoor samen met PZ Brugge, PZ Marlow en PZ Zuid en kon zo vrijdagochtend de drie Brusselse jongeren inrekenen.

Het drietal beweert echter niets met de feiten te maken te hebben en ontkent dan ook alle aantijgingen. De verdachten verschenen dinsdagochtend voor een eerste maal voor de raadkamer. Die besliste om de aanhouding van de Brusselaars met een maand te verlengen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier