Brugse politierechter streng voor jonge moeder die kind in te kleine autostoel vervoert: “Als moeder kan ik dit niet begrijpen”

Archiefbeeld.
Redactie KW

Een 24-jarige mama uit Oostende moest zich dinsdagvoormiddag voor de Brugse politierechtbank verantwoorden. Enkele agenten merkten tijdens een controle op dat de jonge mama haar kindje niet goed beveiligd in een autostoel vervoerde. Bovendien was de autostoel ook veel te klein en dus niet veilig genoeg.

Een lokale patrouille van PZ Oostende besloot op 17 april 2022 een wagen te onderwerpen aan een controle. De reden? De wagen haalde een andere wagen in, maar bleef wel heel lang op het linkerrijvak rijden. De politie, die uit de tegenovergestelde richting kwam, besloot verhaal te halen.

Vonnis

Een 24-jarige Oostendse dame reed met de wagen, met achterin haar kindje. De agenten merkten op dat het kindje niet goed vast zat in de autostoel die bovendien ook nog eens te klein bleek te zijn. De mama kon dinsdagochtend niet op steun rekenen van de rechter.

“Je moet zorgen voor ieders veiligheid in de auto en zeker voor dat van een kindje”, sneerde politierechter Goeminne. “Je bent héél onverantwoordelijk geweest. Als moeder kan ik dit niet begrijpen.” Bovendien viel het kindje uit de autostoel tijdens de aanwezigheid van de agenten. “De moeder probeerde het kind goed vast te steken, waardoor het even uit de stoel viel”, vertelt de advocaat.

Toen de vrouw zelf het woord kreeg, verklaarde ze in paniek te zijn omdat haar man onwel was geworden op het werk. Maar ook dat was geen geldig excuus voor de rechter. De vrouw werd veroordeeld tot een geldboete van 400 euro en een rijverbod van 15 dagen. Bovendien moet ze ook haar praktijkexamen opnieuw afleggen.

(CCA)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier