Agenten moeten wapens trekken nadat man uit Harelbeke agressief wordt na oproep intrafamiliaal geweld

Redactie KW

M.M. uit Harelbeke riskeert een celstraf van 4 maanden nadat hij twee agenten verwondde bij een interventie voor intrafamiliaal geweld. “Het kon heel anders zijn afgelopen.”

Wanneer de politiezone Gavers op 11 januari 2023 een melding voor intrafamiliaal geweld binnenkrijgt, gaan vier agenten eropaf.

Pepperspray

Wanneer ze aankomen bij het huis in Harelbeke, doet de man des huizes open. M.M. wimpelt de agenten af en slaat de deur voor hun neus dicht. “Ze konden toen de dochter spreken, die zei dat haar vader een mes had genomen”, aldus het Openbaar Ministerie.

De agenten besloten daarom het huis te betreden met pepperspray en dienstwapen in de aanslag. Uiteindelijk moesten die niet gebruikt worden. Toch was de interventie nog niet ten einde. “Toen een eerste handboei werd omgedaan, stootte hij zijn elleboog naar achter. Zelfs in de combi bleef hij dronken bonken en stampen tegen de deur.”

Emotioneel zwaar

Het Openbaar Ministerie eist een celstraf van vier maanden. Twee van de agenten vragen een schadevergoeding van 350 euro. De twee anderen raakten gewond aan de knie en vragen 450 euro.

“Vooral emotioneel was het zwaar. Ze hadden dat nog niet veel meegemaakt. Het kon heel anders zijn afgelopen”, aldus advocaat Thomas Marcoen. Vonnis op 13 maart.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier