Tsjetsjenen op de vlucht na gijzeling in rijwoning in Geluwe

Een deel van de Guido Gezellestraat blijft voorlopig afgesloten. © EDB
Erik De Block
Erik De Block Medewerker KW

In een rijwoning in de Guido Gezellestraat in Geluwe is er deze namiddag een gijzeling geweest. Omstreeks 15.45 uur kwam de politie ter plaatse. In het huis wonen sedert enkele maanden een viertal Tsjetsjenen. Ze zijn allemaal gevlucht. Omstreeks 18 uur bleek in de woning niemand meer aanwezig. Een deel van de Guido Gezellestraat blijft wel afgesloten tussen de Zuidstraat en Voorhoek.

Volgens omwonenden veroorzaken de Tsjetsjenen regelmatig nogal wat overlast. Om de situatie zo goed mogelijk aan te pakken, werd de hulp ingeroepen van de gespecialiseerde eenheden van de federale politie. Politie en hulpdiensten hebben zich verzameld op de parking van supermarkt Aldi, in de buurt van de achtertuinen van de huizen in de Guido Gezellestraat. Ook burgemeester Youro Casier (Vooruit) is ter plaatse.

Vlakbij de woning bevindt zich de basisschool Futura. Voor de leerlingen uit een heel ruime regio is er busvervoer. Gelukkig waren alle elf schoolbussen vertrokken toen de politie geen enkel risico nam en de buurt afsloot. Enkele busbegeleidsters mogen voorlopig niet naar hun auto die geparkeerd staat op de parking van de school.

Omstreeks 19.15 uur zijn de speciale eenheden van de federale politie vertrokken en is de buurt vrijgegeven. De rijwoning nog niet. Het huis was bij de inval leeg. Het sporenonderzoek is nog aan de gang.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier