Politie Kortrijk hoopt met mobiele commandopost veiligheid te verhogen aan station

De mobiele commandopost bevindt zich in ee omgebouwde combi. © MD

Politiezone Vlas (Kortrijk, Kuurne en Lendelede) pakt bij het begin van het schooljaar uit met een mobiele commandopost aan het station. Volgens burgemeester Vincent Van Quickenborne (Team Burgemeester) is een zichtbare politieaanwezigheid erg belangrijk. “Ook al dalen de criminaliteitscijfers in onze stad al jaren, toch heerst bij velen een onveiligheidsgevoel in de stationsbuurt.”

“De afgelopen maanden waren het station en de uitgaansbuurt regelmatig een hotspot van allerlei vormen van criminaliteit en stedelijke overlast, zoals fietsdiefstal, gauwdiefstal, drugshandel, intimidatie en vechtpartijen”, zo stelt politiezone Vlas.

“Daarom wil de stad samen met de politiezone en het parket vanaf de start van het schooljaar met gerichte acties die overlast bestrijden.”

Mobiele commandopost

Een van die acties is een mobiele commandopost in de vorm van een omgebouwd politievoertuig. Van daaruit kan de politie discreet observeren, en waar nodig ook personen verhoren, fouilleren en pv’s opstellen. Na een testperiode volgt de evaluatie van het initiatief.

Volgens korpschef Filip Devriendt zal de politie zowel sensibiliserend en preventief als repressief optreden bij verkeersonveilig gedrag en overlast.

“Iedereen moet veilig naar school en op café kunnen gaan zonder dat een kleine groep amokmakers het verpest”, zegt hij.

“Daarom zullen onze agenten zichtbaar aanwezig zijn op het terrein. Wie overlast veroorzaakt, zal daarop aangesproken worden. Bij ernstige feiten kunnen onze mensen op het terrein meteen ingrijpen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier