Politie Grensleie pakt in de Barakken in Menen uit met actie …Obama Bike

Erik De Block
Erik De Block Medewerker KW

De politiezone Grensleie zet extra mensen en middelen in om in de Barakken in de buurt van de Franse grens de overlast te verminderen en het veiligheidsgevoel in de gemeenschap te verhogen. Fietspatrouilles pakten uit met de actie Obama Bike. Zo liep een geseind persoon met bevel tot gevangenisneming tegen de lamp.

Er was één onmiddellijke inning na het afleggen van een ademtest en één proces verbaal voor het niet dragen van een helm op een bromfiets. Er werden twee waarschuwingen gegeven voor verlichting en één voor tuning

“Samen werken we aan een veiligere en aangenamere leefomgeving voor iedereen. Bedankt voor uw begrip en medewerking”, klinkt het bij de politiezone Grensleie.

En voor de naam van de actie Obame Bike is er ook een verklaring. “Origineel is het ‘actie Obama’ maar voor deze sessie werd de bike toegevoegd, aangezien deze doorging met de fiets”, zegt communicatieverantwoordelijke Mégane Coussaert van de politiezone Grensleie. “Obama is de naam van Barack en verwijst naar de controles in de Barakken.” 

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier