Nog geen verdachte na schietincident met loodjesgeweer tijdens halloweentocht

© (Foto GF)

In het onderzoek naar een bizar schietincident tijdens een halloweentocht in Oudenburg kon nog geen verdachte geïdentificeerd worden. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. Een leider van de plaatselijke Chiro werd zaterdag in de schouder geraakt met een loodjesgeweer.

De Chiro van Oudenburg hield zaterdagavond een tocht naar aanleiding van Halloween. Zes leiders trokken samen met 21 kinderen uit het zesde leerjaar door de straten van Oudenburg. In de Zandvoordsestraat voelde een 17-jarige leider plots dat iets tegen hem vloog. In eerste instantie dacht het slachtoffer dat iemand met een steentje had gegooid. Toen hij pijn bleef hebben, werd een schotwonde vastgesteld. Het kogeltje bevond zich ter hoogte van zijn sleutelbeen en moest in het ziekenhuis verwijderd worden.

Het Brugse parket is naar aanleiding van het schietincident een opsporingsonderzoek gestart. Voorlopig kon echter nog geen verdachte geïdentificeerd worden. Het is ook nog onduidelijk waarom iemand met een loodjesgeweer in de richting van de Chirogroep gevuurd zou hebben.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier