Controles in 15 handelszaken: heel wat overtredingen en meer dan 2.100 goederen uit de handel genomen

Een deel van de inbeslaggenomen producten. © Politiezone Grensleie
Erik De Block
Erik De Block Medewerker KW

Tijdens een grondige controleactie in 15 handelszaken in Menen stelde de politiezone Grensleie heel wat inbreuken vast. De inspectie vond plaats in barbershops, carwashes, kledingwinkels, drank- en eetgelegenheden, dagwinkels en tabakswinkels. Er zijn meer dan 2.100 verboden goederen uit de handel genomen, waaronder illegale wegwerpvapes, nicotine pouches en producten met het verboden additief CBD.

Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) heeft zes proces-verbalen opgesteld, waarvan drie waarschuwingen, en FOD Volksgezondheid stelde twee proces-verbalen op. Daarnaast werden elf proces-verbalen opgesteld door de diensten van RSZ, TSW en RVA met betrekking tot sociale zekerheid en arbeidsvoorziening, terwijl FOD Financiën tien proces-verbalen opstelde.

“Deze resultaten benadrukken de noodzaak om blijvend aandacht te besteden aan de naleving van de regelgeving door handelaars”, zegt communicatieverantwoordelijke Mégane Coussaert van Grensleie. “In navolging van deze controleactie zal politiezone Grensleie, in partnerschap met relevante instanties, zich blijven inzetten tegen oneerlijke concurrentie en uitbuiting.”

“Deze gezamenlijke aanpak, die zowel bestuurlijke handhaving als gerechtelijke acties omvat, is van cruciaal belang om een eerlijke en veilige handelsomgeving te garanderen voor zowel handelaars als consumenten binnen ons gebied. We blijven vastberaden om op te treden tegen overtredingen van de wet, met als uiteindelijk doel het bevorderen van een rechtvaardige en rechtmatige samenleving.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier