Brugse politie controleert koetsiers: vier GAS-boetes uitgereikt

Geen enkele koetsier in Brugge zat dronken aan de teugels. © Visit Bruges
Stefan Vankerkhoven

De voorbije weken controleerde de Brugse politie de koetsiers op drie tijdstippen. Vier Brugse koetsiers kregen een GAS-boete aangesmeerd. Bij alcoholcontroles bliezen ze safe, maar ze hadden niet alle vereiste papieren bij zich. Een koets had geen reflectoren achteraan.

Dat autobestuurders en tweewielers nu en dan gecontroleerd kunnen worden door de politie is algemeen geweten. Maar ook de Brugse koetsiers kunnen net zoals andere weggebruikers tegen een politiecontrole botsen. Zo vonden er de afgelopen weken zelfs enkele gerichte acties plaats.

Medisch rapport

“De koetsiers moeten net zoals andere bestuurders de wegcode respecteren en moeten zich bovendien ook aan de politieverordening omtrent toeristische rondritten en excursies houden”, legt Lien Depoorter, woordvoerder van Politie Brugge uit.

Op 22 mei werden zes koetsiers gecontroleerd en stelde de politie drie overtredingen vast, die leidden tot een GAS-boete. De ‘daders’ hadden ofwel geen vergunning of koetsierstoelating op zak. Een koetsier had geen medisch rapport over zijn paard bij zich. Bij een koets ontbraken de twee reflectoren achteraan

Op 31 mei volde een tweede actie, die dag werden dertien koetsiers gecontroleerd. Een van hen had geen koetsiersvergunning. “Hij beweerde dat die vergunning nog in aanvraag was, maar kreeg toch een gemeentelijke administratieve sanctie”, aldus Lien Depoorter.

Alcohol

Op 5 juni was er een ZAD-actioe: de politie controleerde op rijden zonder drugs of alcohol. Het goede nieuws is dat alle tien gecontroleerde koetsiers safe bliezen. Niemand was onder invloed van alcohol of drugs.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier