15 vrachtwagens uit verkeer gehaald tijdens controleactie bij Kortrijk XPO

GF
Redactie KW

Op vrijdagvoormiddag 24 mei voerden de Politiezone Vlas en de Groepering van Erkende Ondernemingen voor Autokeuring en Rijbewijs (GOCA) een gezamenlijke controleactie op vrachtwagens uit.

Er werden 15 vrachtwagens door een politiemotard uit het verkeer gehaald en naar de parkings van Kortrijk XPO afgeleid. Daar kregen de voertuigen een grondige technische controle door de specialisten van GOCA. Daarnaast werden ook de boorddocumenten, lading, tachograaf, rij- en rijsttijden, alcoholgebruikgecontroleerd door de PZ VLAS verkeerspolitie.

Dit zijn de resultaten:

1 vrachtwagen had versleten banden1 vrachtwagen had kapotte remschijven2 vrachtwagens had niet goed werkende of ontbrekende lichten1 vrachtwagen had geen ruitenwissers1 vrachtwagen had geen achterbumper1 vrachtwagen had 2 ontbrekende spatborden

Bij de gevaarlijke gebreken, zoals bijvoorbeeld de banden, remschijven… werd de vrachtwagen geïmmobiliseerd totdat er een reparatie of vervanging was gebeurd. Pas dan mocht de bestuurder opnieuw de baan op met zijn vrachtwagen.

“Alle bestuurders legden ook een alcoholtest af. Niemand had gedronken”, aldus woordvoerder Thomas Detavernier. “Bijkomend werden door de politiemotard nog twee fietsers tegengehouden en geverbaliseerd omdat ze aan het telefoneren waren tijdens het fietsen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier