Politie Oostende houdt extra toezicht op verschillende pleinen na overlast: “Werk maken van aangename en leefbare buurten”

Het Prinses Clementinaplein in Oostende. © JRO
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

De politie van Oostende zal extra toezicht houden op het Prinses Stefanie- en het Prinses Clementinaplein. Druggebruikers, daklozen en personen zonder papieren zorgen er al een tijdje voor overlast. Ook op andere pleinen zal het toezicht opgekrikt worden.

Volgens de politie maakten omwonenden de laatste tijd gewag van overlast door verschillende personen in de buurt. Die houden zich dikwijls op beide pleinen in de nabijheid van het Petit Paris op. Het gaat dan om achterlaten van afval op het openbaar domein, overmatig alcoholgebruik, wildplassen en het verstoren van de openbare orde. Ook in en rond het Vogelzangpark en het Vlaams Plein lopen er – in mindere mate weliswaar – meldingen binnen bij de politie.

“Onze patrouilles houden verhoogd toezicht op die locaties waar dikwijls overlast wordt gemeld”, duidt korpschef Philip Caestecker. “Alle resultaten en tussenkomsten worden minutieus geregistreerd en onder de verschillende ploegen gedeeld voor een correcte opvolging. Als verdachten geregistreerd worden, kunnen we een mogelijk plaatsverbod opstarten. Die werkwijze wordt nu al even toegepast in de uitgaansbuurt en dat werpt vruchten af. Bij strafrechtelijke inbreuken zal een proces-verbaal opgemaakt worden.”

Volgens de politie gaat het in de meeste gevallen om daklozen, personen die illegaal in ons land verblijven en druggebruikers. De politie zal daarom extra waakzaam zijn. “Samen met de politie maken we met de stad werk van aangename en leefbare buurten”, duidt burgemeester Bart Tommelein (Open VLD).

Acties

Eerder werden ook al acties in het Leopoldpark opgestart door overlast. Ook die blijven ook van kracht. De acties van de politie leveren resultaat op. Recent werd in het Leopoldpark een 44-jarige man zonder papieren opgepakt. De man was in het bezit van cannabis en werd ter beschikking gesteld van de dienst Vreemdelingenzaken (DVZ). In de buurt van het Prinses Clementinaplein werden drie personen gecontroleerd. Een 28- en 29-jarige man beschikten niet over geldige verblijfspapieren en werden eveneens ter beschikking gesteld van DVZ. Een 26-jarige man had eveneens cannabis op zak. Er werd telkens een proces-verbaal opgesteld.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier