Nog geen vonnis over geur- en smaakverlies na vuistslagen van frietkraamuitbater

Redactie KW

In de zaak van een vechtpartij op de kerstmarkt in Knokke-Heist heeft de Brugse strafrechter nog geen uitspraak gedaan. Een 47-jarige frietkraamuitbater uit Oudenburg ging door het lint toen zijn zwangere dochter verbaal werd aangevallen. Het slachtoffer heeft door de vuistslagen last van geur- en smaakverlies, maar dat wil de rechter verder laten onderzoeken.

Op 23 december 2019 stond B.D. aan te schuiven aan het hamburgerkraam van de dochter van de beklaagde. Het was echter niet naar zijn zin dat de ajuinen op bleken te zijn. B.D. kwam in die discussie verbaal agressief uit de hoek. Volgens de vrouw sloeg en stampte hij ook op het kraam. Ze trok in paniek naar haar vader, die op dezelfde markt een frietkraam uitbaatte. U.D. zocht het slachtoffer op in een café en verkocht hem twee vuistslagen in het gezicht.

Volgens de advocaat van de burgerlijke partij hebben de klappen zware gevolgen gehad. Het slachtoffer liep een neusbreuk op, maar kampt vooral met geur- en smaakverlies. Dat zorgde uiteraard voor problemen bij zijn job als kok. De vuistslagen zouden bovendien een nekhernia veroorzaakt hebben. “Door die traumatische hernia is er sprake van uitval van zijn linkerarm”, aldus meester Guy Demeestere. De burgerlijke partij vorderde een voorlopige schadevergoeding van 5.000 euro en de aanstelling van een deskundige.

Geen agressieveling

De verdediging benadrukte dat de beklaagde absoluut geen agressieveling is. U.D. was vooral bezorgd om zijn zwangere dochter. “Normaal ben ik zo niet, maar die angst in mijn dochter haar ogen was er te veel aan”, verklaarde hij op de zitting. Meester Peter d’Absalmon vroeg om zijn cliënt een werkstraf op te leggen.

De rechter besliste om een deskundige aan te stellen. De wetsdokter zal moeten bepalen hoe het precies zit met het geur- en smaakverlies van het slachtoffer, want dat heeft gevolgen voor de kwalificatie. De zaak wordt voortgezet op 16 februari.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier