Nieuw soort fraude: restaurantuitbater waarschuwt voor vals facebookprofiel

Olaf Verhaeghe

Het Kortrijkse restaurant Split is maandagvoormiddag het slachtoffer geworden van fraude. Onbekenden maakten een valse facebookaccount aan en contacteren zogezegde winnaars van een like-actie om zo aan hun bankgegevens te raken. Zaakvoerder Dieter De Clercq dient vandaag nog klacht in bij de politiezone Vlas.

Een like & share-actie van het Kortrijkse restaurant Split in de Kapucijnenstraat is maandagochtend ietwat anders gelopen dan gehoopt. Onbekenden maakten een valse facebookaccount op naam van het restaurant aan en contacteerden mensen die deelnamen aan de wedstrijd met de melding dat ze ‘een van de gelukkige winnaars waren’. Bij het doorklikken werd dan gevraagd naar bankgegevens. Of daar klanten zijn op ingegaan, is nog niet duidelijk.

“De wedstrijd die we hadden georganiseerd, liep inderdaad vandaag af”, duidt zaakvoerder Dieter De Clercq. “Daar hebben de oplichters gebruik van gemaakt om verschillende klanten te contacteren. Het gaat voor alle duidelijkheid om een fake-account die niets met ons of onze zaak te maken heeft.”

Zelf heeft hij de account al gerapporteerd bij Facebook en hij roept iedereen op om dat massaal te blijven doen. “Hopelijk zal Facebook dan ingrijpen en wordt het account snel offline gehaald”, zegt Dieter. “Ik ben ook zeker van plan om vandaag nog klacht in te dienen bij de politiezone Vlas wegens fraude. Wie er achter deze oplichting kan zitten? Geen enkel idee. Ik vraag me oprecht af wie zich daar wil mee bezig houden…”

Split Kortrijkhttps://www.facebook.com/splitkortrijk/https://www.facebook.comFacebook1

Opgelet:

Er circuleert een FAKE-profiel van Split Kortrijk;

👉🏻 dit is het enige echte profiel

👉🏻 excuses voor de mensen die een vals bericht ontvangen

Geplaatst door Split Kortrijk op Maandag 6 juli 2020

rich1.0https://www.facebook.com/splitkortrijk/posts/2847980035484149552

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier