Mercedes Van Volcem slachtoffer van gauwdieven

© BELGA
Redactie KW

Gauwdieven zijn er vorig weekend in Brugge vandoor gegaan met de handtas van Vlaams parlementslid Mercedes Van Volcem (Open VLD). “Ze sloegen de ruit van mijn wagen in en gristen mijn handtas mee”, zegt Van Volcem.

Het fenomeen van de gauwdieven in de Brugse binnenstad is niet nieuw. Ook politica Mercedes Van Volcem (Open VLD) mocht hun daden vorig weekend aan den lijve ondervinden. “Ik was net mijn nieuwe woning in de Walburgastraat aan het tonen aan een vriend, toen ik opmerkte dat het raam van mijn wagen was ingeslagen en mijn handtas was verdwenen”, vertelt Van Volcem.

“Een buurvrouw maakte me erop attent dat ze nog maar pas iemand met een zwart T-shirt had zien passeren met een handtas in de hand. Daarop ben ik samen met die vriend alle vuilnisbakken in de omgeving gaan controleren, tot een stadswacht er mij op attent maakte dat er een handtas dreef op de Potterierei. Zo heb ik de tas toch kunnen redden, al waren mijn bankkaarten, identiteitskaart en heuptasje wel verdwenen. Gelukkig kon ik wel mijn sleutels recupereren. Waren we twee minuten later gearriveerd, dan was de handtas helemaal verloren.”

Trekpleister voor gauwdieven

“Brugge is jammer genoeg niet alleen een trekpleister voor toeristen, maar ook voor dergelijke bendes”, zegt Philippe Tankrey, woordvoerder van de Brugse politie. In de zomermaanden lopen in de binnenstad verschillende patrouilles in burger om gauwdieven te klissen. “Met succes. Tijdens de zomer worden er op regelmatige basis dieven betrapt“, aldus Tankrey. Concrete cijfers voor de zomermaanden zijn er nog niet. Toch verwacht de politie, afgaand op het aantal geschatte aangiftes, dat er minder gauwdiefstallen dan gemiddeld werden gepleegd. “In juni zaten we zelfs dicht tegen de ondergrens aan”, legt Philippe Tankrey uit.

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier