Man steelt koelwagen van Oostendse vishandelaar: 24 maanden cel

© Getty
Redactie KW

Een 24-jarige man uit Gistel heeft in de Brugse rechtbank 24 maanden celstraf gekregen voor diefstallen en weerspannigheid.

Op 23 december 2018 omstreeks 6 uur ‘s ochtends ging P.B. voor de deur van vishandel Luk aan de Groentemarkt in Oostende aan de haal met een koelwagen. De zaakvoerder was op dat moment vis aan het uitladen, waardoor de sleutel nog in het contact zat. De Ford Transit werd nog diezelfde dag teruggevonden in Oudenburg. De vishandelaar kreeg vrijdagmorgen 3.800 euro schadevergoeding toegekend. “Mijn cliënt had die wagen tijdens de drukke eindejaarsperiode hard nodig”, pleitte zijn advocaat tijdens het proces. “Die diefstal heeft hem dan ook flink wat last bezorgd.”

Op 23 januari dit jaar ging P.B. aan het Sint-Petrus-en-Paulusplein in Oostende op een gelijkaardige manier aan de haal met een personenwagen. De 73-jarige bestuurder was net een parkeerticket gaan nemen, toen de dief zijn kans greep. Maar enkele uren later kon de politie P.B. al onderscheppen. De Gistelnaar moest zich ook verantwoorden voor weerspannigheid. Op 7 december 2018 kwam de politie tussenbeide in een ruzie met zijn vriendin. Bij zijn arrestatie ging P.B. agressief tekeer. Voor de diefstallen kreeg P.B. twintig maanden cel, voor de weerspannigheid vier maanden.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier