Man riskeert twee jaar met uitstel voor poging tot verkrachting

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Een 68-jarige Oostendenaar heeft zich voor de Brugse correctionele rechtbank moeten verantwoorden voor aanranding met geweld en poging tot verkrachting op een 52-jarige vrouw. Het openbaar ministerie vorderde twee jaar celstraf met uitstel, maar de beklaagde ontkent dat hij de vrouw misbruikte.

Op 19 juli 2016 leerde I.V. de vrouw op café in Oostende kennen. S.B. had blijkbaar te veel gedronken en viel met haar gezicht op de grond. Ze trokken naar het Henri Serruys-ziekenhuis om de verwonding aan haar bovenlip te laten verzorgen. Op camerabeelden was te zien hoe de beklaagde het slachtoffer daar al gretig knuffelde. De vrouw vond dat ze te lang moest wachten en verliet het ziekenhuis. Even later werd ze door I.V. tegen een muurtje geduwd. Volgens getuigen betastte de beklaagde haar onder haar jurk. Bovendien haalde hij zijn penis boven. “De twee getuigen hoorden de vrouw drie keer ‘stop’ roepen. Hij wilde misbruik maken van haar dronken toestand”, aldus procureur Christophe Bergez. Het openbaar ministerie hield rekening met het blanco strafblad van de Oostendenaar en vorderde twee jaar met uitstel.

De verdediging legde uit dat beide betrokkenen te diep in het glas hadden gekeken. Volgens meester Werner Van Oosterwyck was van misbruik zeker geen sprake. “In het ziekenhuis zaten ze al te knuffelen. Misschien riep ze ‘stop’ omdat mensen hen konden zien?” Het slachtoffer heeft ondertussen ook haar klacht ingetrokken. Volgens de verdediging zegt ze zelfs dat er eigenlijk niets aan de hand was. De rechtbank besloot om de vrouw hierover opnieuw te laten verhoren door de politie. De zaak wordt voortgezet op de zitting van 8 januari.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier